پشت بند ریل آسانسور
پشت بند ریل آسانسور قطعه ای است رابط بین دو ریل که بصورت متوالی مورد استفاده قرار گرفته اند.این قطعه وظیفه اتصال این دو را عهده دار است.
پشت بندها به تناسب انواع تیپ ریلهای آسانسور دسته بندی می شوند.ریلهای متداول در بازار ایران با استانداردهای متداول جهانی T70,T50,T45,T89 شناخته می شوند.پشت بندها نیز با نامهای T70(T9),T50(T5),T45,(T16)T89,T127 شناخته می شوند.
ریل های ایتالیایی(مونته فررو،مارازی)،ریلهای ترک(آیگون،فالکون،آس رای،ترک الی رای و…)،ریلهای چینی و بعضا ریلهای اسپانیایی کشش سرد(ساورا) دارای پشت بندهای یکسان و قابل استفاده بجای یکدیگرند.
پشت بندهای مورد استفاده در داخل کشور به دو نوع بازاری(استاندارد بازار ایران) و فابریکی(استاندارد جهانی) تقسیم می شوند که عمدتا از حیث ضخامت با یکدیگر تفاوت دارند.
وارد کنندگان،تجار،بازرگانان و دارندگان فروشگاه آسانسور همواره به دنبال تامین پشت بند با کیفیت از بازار داخل در تیراژهای متفاوت می باشند.اما برای تامین این محصولات با کیفیت و قیمت مناسب با چه کسی باید ارتباط برقرار کرد؟قیمت پشت بند چقدر می باشد؟
نصب ریل آسانسور
نصب ریلهای راهنمای آسانسور اولین مرحله ی نصب و راه اندازی آسانسور است.
در آسانسورهای کششی سیستم تعادل به گو نه ای است که کابین و وزنه ی تعادل در خلاف جهت یکدیگر حرکت می نمایند. اگر کابین به سمت بالا حرکت نماید، وزنه تعادل به سمت پایین حرکت می کند و بالعکس. از این رو کابین و قاب وزنه نیازمند سیستمی هستند که در مسیر تعیین شده با حداقل تکانه های افقی (در دو جهت: عقب-جلو و چپ-راست)حرکت نمایند تا حداقل کیفت حرکت (علی الخصوص برای کابین) تأمین گردد. محاسبات ریل (Guide Rails Calculations) تعیین می کند که چه نوع ریلی برای کابین و چه نوع ریلی برای قاب وزنه استفاده گردد و همچنین طراحی آسانسور (Elevator Designation) معین می سازد که ریلهای با چه آرایشی در چاه آسانسور نصب گردند.
بنابر این علل استفاده ریل در سه مورد ذیل خلاصه می شود:
• هدایت و راهنمایی حرکت کابین و کادر وزنه تعادل در راستای حرکت عمودی
• ممانعت از نوسانات افقی کابین به دلیل نیروهای واردۀ خارج از مرکز
• تحمل وزن کابین در هنگام عملکرد ترمز ایمنی (پاراشوت
ریلها حساس ترین قطعات مکانیکی آسانسور هستند که دقت در حمل و نقل ، نصب و نگهداری آنها حائز اهمیت است. هر ریل دارای مشخصات فنی و جدول ویژه ای است که پارامترهای ابعادی مقاطع ، خواص فیزیکی و ... ریل را مشخص می سازد، چنانچه دقت کافی در مراحل پیش از نصب ریل آسانسور لحاظ نگردد، کیفیت حرکتی آسانسور به طور قابل ملاحظی افول خواهد نمود
نوع و سایز ریل راهنما
قطعا اولین سوالی که در ذهن پیش از نصب ریل راهنمای آسانسور پیش می آید این است که چه نوع ریلی و با چه سایزی باید تهیه نمود.
• جنس ریلهای آسانسور باید از فولاد ST-37 ساختمانی باشد و حتما باید سطح آن کاملا صیقلی و بدون هیچگونه تاب و انحنا بوده و از جنس مرغوبی باشد
• ریل T5 بعنوان ریل راهنمای وزنه تعادل آسانسور
• ریل T9 برای آسانسور 5 الی 10 توقف و ریل T16 برای آسانسورهای بالاتر از 10 توقف بعنوان ریل راهنمای کابین آسانسور
• با توجه مشخصات کاتالوگ ریل ها باید توجه کنید که عدد تنش کششی ریل بین 370 الی 520 نیوتن بر میلیمتر مربع باش
نحوه نصب ریل و براکت نگهدارنده
در ابتدا توجه کنید که ریل های آسانسور توسط صفحاتی بنام پشت بند ریل به یکدیگر متصل می گردند و همچنین توسط لوازمی بنام براکت بین دیوار و آهنکشی محکم می شوند. برای اینکه اتصال ریل های راهنمای آسانسور کاملا یکنواخت و دقیق باشد در یک سر ریل شیاری سراسری تعبیه شده است و همچنین در سمت دیگر ریل راهنما زبانه ای به اندازه شیار سمت دیگر وجود دارد که بعنوان راهنمای نصب ریل عمل کرده و با توجه به آن کافیست دو ریل را روی هم قرار داد و کاملا به صورت نر و مادگی در هم فرو رفته و ریل ها بصورت دقیق روی هم قرار میگیرند. همچنین در قسمت انتهایی دو سر ریل راهنمای آسانسور یعنی در محل اتصال پشت بند به ریل راهنما ، کاملا توسط کارخانه تراشکاری و صیقلی شده است تا دقیقا ریل بتواند با پشت بند ریل منطبق شود.
- ۰۰/۰۹/۱۳