مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

  • ۰
  • ۰

اسانسور دارای انواع مختلفی است که نصب آنها با هم متفاوت است. نصب آسانسور ها باید به صورت مرحله به مرحله انجام گیرد. مراحل نصب آسانسور کششی باید کاملا دقیق و منظم انجام شود. آسانسور کششی در اکثر ساختمان های پر رفت و آمد و با ارتفاع بلند بکار برده می شود

مراحل نصب آسانسور کششی

انجام منظم و صحیح مراحل نصب آسانسور کششی بسیار پر اهمیت است. این آسانسور دارای قطعات زیادی بوده و نصب آنها مستلزم دقت بالایی است. معمولا در یک پک آسانسور کششی بالغ بر ۶۰ نوع قطعه وجود دارد. این قطعات یک به یک نصب شده و آسانسور را تشکیل می دهند.

نصب آسانسور کششی شامل چهار مرحله می باشد.

بعد از ساخت سازه آهنی و در واقع آهن کشی چاه آسانسور، نصاب آسانسور مرحله ی اول از مراحل نصب آسانسور کششی که نصب ریل آسانسور است انجام می دهد.

ریل از قطعات اصلی و مهم آسانسور است که در هدایت کابین و جلوگیری از لرزش های افقی آن نقش مهمی ایفا می کند. ریل ها معمولا به صورت شاخه های ۵ متری با مقاطع مختلف با توجه به ارتفاع، سرعت و ظرفیت آسانسور ها بکار برده می شود.

ریل ها توسط قطعاتی به نام پشت بند، براکت و لقمه به صورت موازی نسبت به هم در چاه آسانسور نصب می شوند.

ریل ها باید دارای سطحی صاف و بدن پیچ و تاب باشند.

بعد از مرحله نصب ریل، نوبت به مرحله دوم یعنی نصب درب طبقات آسانسور می رسد.

توجه داشته باشید که این مراحل باید با دقت بالا و تخصصی و البته پشت سرهم انجام شود.

درب طبقات بر روی محل ورودی کابین به طبقات نصب می شود.

با نصب این قطعه امنیت برای کارکنان و نصابان ایجاد شده و از سقوط آنان به چاه جلوگیری خواهد شد. بنابراین این قطعه باید دقیقا سر جای خود و به صورت صحیح نصب شود.  مکانیزم درب های آسانسور با هم متفاوت است. درب آسانسور به صورت درب لولایی (ساده) و درب اتوماتیک (سانترال، تلسکوپی، آکاردئونی و ) تولید می شود.

درب نیز همچون ریل از قطعات اصلی آسانسور به شمار می رود.

مراحل نصب آسانسور کششی با دیگر آسانسور ها تفاوت دارد. بعد از نصب درب، نصب قطعات مکانیکال و بعد از آن نصب و راه اندازی قطعات الکتریکال صورت می گیرد. این مراحل باید به نوبت انجام شود.

آسانسور کششی در بیشتر ساختمان ها استفاده می شود. این آسانسور شامل سه نوع گیربکس، گیرلس و روملس می باشد. نوع گیربکسی آن از موتور گیربکس دار برای تدمین نیروی حرکتی استفاده کرده

و نوع گیرلس آن از موتور بدون گیربکس یا همان موتور گیرلس برای حرکت بهره می برد.

اما آسانسور روملس به معنی آسانسور بدون موتور خانه یا MRL است.

در مواقعی که فضای کافی برای ساخت موتور خانه وجود نداشته باشد از این نوع آسانسور آستفاده می شود. در آسانسور روملس یک فضای کوچک در چاه آسانسور برای موتور در نظر گرفته می شود.

در مرحله سوم از مراحل نصب آسانسور کششی به نصب قطعات مکانیکال که مهمترین آنها موتور، سیم بکسل، گاورنر و می باشد پرداخته می شود. از دیگر قطعات مکانیکال آسانسور کششی می توان به:

فلکه هرزگرد

قلاب سربکسل

وزنه بتنی

کابین

کرپی

گارد سیم بکسل

لاستیک زیر موتور و پیچ موتور

اشاره نمود.

تک تک این قطعات به نوبت و در محل مورد نظر نصب می شوند. نکته ای که در مراحل نصب آسانسور کششی مهم است، دقت و تخصص است.

  • ۹۹/۱۰/۱۶
  • مینو احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی