هر آنچه در ارتباط با ایمنی آسانسور باید بدانیم
امروزه با رشد و گسترش ساخت و سازها و به خصوص ساخت سازههای بلند مرتبه و برجها نیاز به استفاده از آسانسور امری ضروری است. کلمه آسانسور ریشهای فرانسوی دارد و از ابتدائیترین ماشینهای ساده ساخت دست انسان است. امروزه آسانسورها یکی از پر کاربردترین تجهیزات در سازههای جدید هستند که این روزها حتی برای ساختمانهای سه طبقه نیز استفاده از آنها لازم الاجرا شده است. آسانسور وسیلهای دائمی است در ساختمانها، که برای جابه جایی عمودی افراد یا بار و یا هر دو که دارای یک اتاقک (کابین) بوده و این اتاقک بین حداقل دو ریل راهنما از جنس سخت که عمودی هستند حرکت میکند. ایمنی آسانسور در انتخاب آن بسیار نقش حیاتی دارد، چرا که در صورت انتخاب یک آسانسور ناایمن ممکن است ساکنین با خرابی آن درگیر شده و یا گیر افتادن در کابین آسانسور برای آنها مشکل ساز شود. در این مقاله به بررسی انواع آسانسور پرداخته و پس از آن سیستم ایمنی آسانسور و دستورالعمل ایمنی آسانسور هیدرولیک و کارگاهی و … را که باید در هنگام نصب و بازرسیهای دورهای رعایت شود، مورد بررسی قرار میدهیم.
ایمنی آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک یکی از انواع آسانسور است که متشکل از موتور الکتیریکی، پمپ فشار روغن و جک هیدرولیک است که همه این وسایل در چاهک آسانسور و در زیر کابین قرار میگیرند. ایمنی آسانسور هیدرولیک به دلیل استفاده از جک هیدرولیک افزایش یافته و در آسانسورهای هیدرولیک به دلیل وجود این سیستم از این نوع آسانسور در ساختمانهای با بیش از پنج طبقه استفاده نمیشود. همچنین ایمنی آسانسور هیدرولیک به دلیل ویژگیهای فنی دیگر این نوع آسانسور در مخزن پاوریونیت ، مربوط به افزایش پیشگیری از خطر برق گرفتگی نیز میشود.
همچنین در زمینه ایمنی آسانسور هیدرولیک میتوان گفت که این نوع آسانسور به دلیل مجهز بودن بالابر آن به شیرهای قفل کن در مسیر رفت و برگشت روغن در صورت بروز پارگی در شلنگ هیدرولیک، کابین بالابر به طور کامل متوقف شده و به هیچ عنوان امکان سقوط بالابر وجود ندارد.
ایمنی آسانسور کششی
آسانسور کششی از انواع قدیمی آسانسور بوده و از پر استفادهترین انواع آسانسور است و در محیطهای تجاری و خانگی استفاده میشود. آسانسور کششی آسانسوری است که حرکت آن بر اثر اصطکاک بین سیم بکسل وشیار فلکه کشش به هنگام چرخش آن توسط سیستم محرک انجام میشود. سیستمهای داخلی آسانسور کششی به سختی قابلیت دسترسی دارند و این موضوع به لحاظ ایمنی آسانسور مشکلاتی را به همراه دارد و در کنار این موضوع قیمت این آسانسورها از آسانسور هیدرولیکی بیشتر است.
ایمنی آسانسور حمل بار
آسانسورهای باربری برای حمل بار و کالاهای مختلف طراحی شده اند و فضای بسیار بزرگی دارند و توانایی حمل بارهای سنگین را دارند که چندین برابر بیشتر از توان آسانسورهای مسافری است. بدنه داخلی آسانسور بار بسیار قوی بوده و از کهنه شدن و آسیب دیدن در طول زمان جلوگیری میکند.
به منظور ایمنی آسانسور حمل بار این نوع آسانسورها در بیشتر موارد دارای قسمتهایی از چوب گردوی تاریک به همراه تزئینات طلایی و آینههایی در داخل کابین هستند و دارای پنلهای دیوار فولادین با ضخامت ۱۴ و همچنین دربهای سنگین و تقویت شده هستند. کف این نوع آسانسور نیز برای استفادههای سنگین ساخته میشود.
- ۰۰/۰۳/۲۳