مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

  • ۰
  • ۰

علت توقف آسانسور بین طبقات

علت توقف آسانسور بین طبقات گاهی به تنظیمات آسانسور مرتبط است و در مواقعی علت انسانی دارد. وقتی در زمان بیرون آمدن از آسانسور و سوار شدن به آن در بین طبقات آسانسور متوقف می شود ممکن است منجر به حوادث و اتفاقات جبران ناپذیری شود. در چنین شرایطی باید آرامش خود را حفظ کنید و از طریق دستگاه اطلاع رسانی که در آسانسور تعبیه شده مشکل را به مدیر ساختمان اطلاع دهید. از مهمترین تجهیزاتی که باعث گیر کردن ناگهانی آسانسور می شود می توان به نوسان بالای برق ورودی، قطع کامل برق ورودی سیستم آسانسور، نبود باطری پشتیبان، دوفاز شدن برق آسانسور، تک‌فاز شدن برق آسانسور، تداخل فرکانس بالای برق ورودی و استفاده نادرست مسافران از آسانسور اشاره کرد.

انواع موتور به کار رفته در آسانسور

برای پیدا کردن علت توقف آسانسور بین طبقات در مرحله اول باید موتور آسانسور مورد بررسی قرار گیرد. برای راه اندازی آسانسور از دو موتور تک سرعته و دو سرعته استفاده می شود که هر یک دارای عملکرد متفاوتی می باشند.

عملکرد موتور تک سرعته به این ترتیب است که دارای یک دور سرعت بوده و حرکت خود را به آرامی آغاز می کند و به مرور سرعت خود را افزایش می دهد تا اینکه به سرعت نامی خود می رسد. این موتور با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر به صورت تدریجی سرعت خود را کاهش می دهد تا بدون لرزش و به آرامی بتواند کابین آسانسور را نگه دارد.

موتور دو سرعته دارای دور سرعت کند و تند است و در آغاز حرکت با دور تند سرعت به یکبار افزایش می یابد و هنگام نزدیک شدن به طبقه مورد نظر بصورت یکباره تغییر دور می دهد و آسانسور با لرزش و تکانه هایی نگه داشته می شود. وقتی در آسانسوری موتور دو سرعته به کار رفته باشد در زمانی که کابین سنگین باشد سبب می شود کابین آسانسور از سطح طبق مورد نظر کمی پایین تر توقف کند. در حالی که اگر کابین خالی باشد کابین آسانسور از سطح طبقه مورد نظر بالاتر توقف می کند. برای حل این مشکل می توان در آسانسور با موتورهای دو سرعته، ترمزهای قوی و حساس نصب کرد.

نکته مهم اینکه در تمام مدل های آسانسور برای تشخیص طبقات و مکان توقف از یک نوع سنسور استفاده می شود. در انواع آسانسورها برای توقف آسانسور در طبقه مدنظر، دو سری آهنربا بر روی ریل ها نصب می شود. در این بین سنسوری بر روی آسانسور قرار داده می شود که می تواند پیام توقف آسانسور را با عبور از آهنربا به تابلو ارسال نماید. در چنین حالتی اگر ترمزهای آسانسور بیشتر از مقدار استاندارد محکم شده باشند می تواند سبب توقف کابین قبل از رسیدن به طبقه مورد نظر شود. چنانچه ترمزها عملکرد خوبی نداشته باشند کابین از سطح طبقه عبور کرده و متوقف می شود. بنابراین مشاهده می شود که در هر دو حالت توقف آسانسور بین طبقات اتفاق می افتد که برای جلوگیری از این مشکل باید تنظیم ترمزها به صورت دقیق انجام شود.

دلیل توقف کابین آسانسور بین طبقات چیست ؟

به عقیده برخی از متخصصین مشکل گیر کردن آسانسور به تنظیم نبودن ترمزها و تابلو آسانسور ارتباط دارد. در مورد علت دیگر توقف کابین بین طبقات باید بگوییم که در هنگامی که سنسور پیام را از آهنربا به تابلو ارسال می کند ممکن است این پیام به تابلو انتقال داده نشود که علت می تواند اختلال در تنظیمات تابلو باشد. در نتیجه فرمان توقف توسط قطعات مکانیکی اجرا نشده و سبب توقف کابین آسانسور بین طبقات می شود. برای رفع این مشکل باید تابلو فرمان مجدد تنظیم گردد و آهنربای نصب شده بر روی ریل جهت ارسال پیام باید دوباره جابجا شود.

  • ۰۰/۰۷/۰۱
  • مینو احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی