مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

  • ۰
  • ۰

آسانسور تک فاز چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

امروزه مسئله ی بحران انرژی و راه های مدیریت افزایش قیمت حامل های انرژی از بحث های بسیار مهم است که نسبت به گذشته بیشتر به آن پرداخته میشود و آسانسورها نیز به عنوان یکی از پر مصرف ترین تجهیزات کاربردی برای ساختمان های مرتفع شناخته میشود. در حال حاضر با استفاده از فناوری های نوین از اتلاف بیش از حد انرژی توسط آسانسور ها جلوگیری شده است زیرا امروزه روش های ذخیره ی انرژی قابل اجرا و قابل کنترل هستند. یکی از روش های جلوگیری از اتلاف انرژی توسط آسانسورها طراحی آسانسورهای تک فاز بوده است که در ادامه به بررسی ویژگی های آن خواهیم پرداخت.

با آگاهی از این موضوع که وجود آسانسورها برای ساختمان های چند طبقه واجب و ضروری است طراحان آسانسورها سعی در تولید نمونه ی بسیار کم مصرف داشته اند که تلاش هایشان نیز با تولید آسانسورهای تک فاز به ثمر نشسته است.

آسانسورهای تک فاز قادر به راه اندازی با برق معمولی ساختمان نیز هستند و میزان مصرف انرژی آن ها با روشن کردن یک سشوار برابر است. همچنین آسانسورهای تک فاز توانایی 200 بار استارت زدن بدون نیاز به برق دارند و قطع برق اختلالی در حرکت آن ها ایجاد نمی کند.

بسیاری از افراد هنگام استفاده از آسانسور به قطع ناگهانی برق فکر میکنند و بابت این موضوع نگران هستند اما امروزه با طراحی آسانسورهای تک فاز این مشکل حل شده است زیرا این آسانسورها در صورت قطع برق نیز همچنان به کار خود ادامه خواهند داد.

تفاوت آسانسورهای تک فاز و سه فاز

از چالش هایی که مالکین ساختمان ها همواره با آن روبرو هستند تامین برق سه فاز و سپس نصب آسانسور است، آسانسورهای سه فاز 4 رشته سیم دارند که 3 سیم از آن ها 380 ولت دارند و شبیه بهم هستند اما دارای اختلاف پتانسیل هستند و یک سیم نول دارند که ممکن است همه ی مالکین ساختمان ها نتوانند آن را داشته باشند؛ اما امروزه آسانسورهای تک فاز ساخته میشوند که دارای دو رشته سیم هستند که یکی از آن ها 220 ولت و دیگری نول است.

در طراحی و ساخت آسانسورها موتوری که مورد استفاده قرار میگیرد لازم است قابلیت گردش در دو جهت چپ و راست را داشته باشد و به همین دلیل است که معمولا از موتورهای سه فاز در ساخت آسانسور استفاده میشود زیرا این موتور ها هم راست گرد هستند و هم چپ گرد.

در آسانسورهای تک فاز موتور قابلیت گردش به چپ و راست را دارد اما اجرا کردن آن کمی سخت و پیچیده تر است و همچنین به نیروی اولیه برای حرکت دادن روتور نیاز است؛ در غیر اینصورت روتور در جای خود تنها درجا خواهد زد.

علاوه بر تفاوت هایی که عنوان کردیم، کنتاکتور آن ها اگر چه از نظر کارکرد یکسان هستند اما کنتاکتور تک فاز تنها دارای یک تیغه ی قدرت هستند. اما میتوان گفت از لحاظ قیمت با هم فرقی ندارند.

آسانسورهای تک فاز و سه فاز از نظر نوع کنتور نیز با هم تفاوت دارند.

مزایا و معایب آسانسورهای تک فاز

حال میخواهیم ویژگی های مثبت و منفی این نوع آسانسورها را بررسی کنیم

مزایا:

این آسانسورها حتی در زمان نبود برق نیز به حرکت خود ادامه میدهند.

بدون صدا هستند.

سرعت بالایی دارند.

نیاز به در نظر گرفتن فضا برای قرار دادن ژنراتور ندارند.

ظرفیت کابین این نوع آسانسورها تا 1000 کیلوگرم است.

قابلیت بازیافت انرژی را دارد.

مصرف انرژی آن نیز بسیار کم است.

معایب

قیمت قطعات به کار رفته در این نوع آسانسورها بالاست.

همچنین باید هزینه ی زیادی برای سرویس و نگهداری این نوع آسانسورها پرداخت.

اتلاف فضا در ساختمان از دیگر معایب آسانسورهای تک فاز است.

  • ۰۰/۰۷/۲۵
  • مینو احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی