مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

  • ۰
  • ۰

فلایویل موتور آسانسور و کاربرد آن

فلایویل یا هندویل موتور آسانسور چیست؟

فلایویل موتور آسانسور یک قرص سنگین و گردان است که برای ذخیره گشتاور زاویه‌ای در موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختمان این قطعه ساده می‌باشد بطوریکه باید کاملا دایره‌ای متقارن و متعادل و البته صاف و صیقلی بوده و هیچگونه انحنا و تاب‌خوردگی در آن دیده نمی‌شود. همچنین فلایویل موتور آسانسور باید دارای جرم نسبتا بالایی باشد. اما ابعاد و شکل آن بستگی به انواع موتور آسانسور و اندازه‌ و توان موتور آسانسور دارد. جنس هندویل موتور آسانسور معمولا از چدن می‌باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های استفاده از هندویل در موتور آسانسور می‌توان موارد زیر را نام برد:

ذخیره کننده گشتاور زاویه‌ای

مقابله با تغییر سرعت دوران آسانسور

یکنواخت نگه داشتن چرخش محور موتور

افزایش قدرت

استفاده برای نجات اضطراری بصورت دستی

کارکرد فلایویل موتور آسانسور

از آنجایی که انرژی جنبشی یک جسم با جرم و سرعت آن رابطه دارد، می‌توان عملکرد فلایویل موتور آسانسور را نیز بر اساس انرژی جنبشی آن توصیف کرد. با به چرخش درآمدن فلایویل توسط محور موتور، یک انرژی جنبشی در فلایویل بوجود خواهد آمد. به دلیل اینرسی حرکتی فلایویل، اگر محور موتور از حرکت بایستد، فلایویل تا یک مدت زمان کوتاه به حرکت خود ادامه خواهد داد. دلیل این موضوع انرژی جنبشی است که در جرم فلایویل ذخیره می‌شود. وجود این مزیت به موتور آسانسور به یکنواختی حرکت آن کمک خواهد کرد. در صورتی که به دلیل وجود برخی ایرادات و نوسانات، موتور آسانسور دچار تغییر گشتاور شود، انرژی ذخیره شده در فلایویل موتور آسانسور با این تغییر گشتاور موقتی مقابله کرده و مانع برهم خوردن تعادل حرکتی محور موتور می‌شود. همچنین فلایویل متنناسب با نوع و اندازه موتور باعث می‌شود که موتور پس از شروع حرکت به انرژی کمتری نسبت به زمان شروع نیاز داشته باشد.

فلایویل موتور و عملکرد اضطراری آن

همانطور که در ابتدا گفته شد یکی از ویژگی‌های وجود فلایویل در موتور آسانسور، عملکرد آن برای نجات اضطراری می‌باشد. مطابق بند ۱۲-۵-۱ استاندارد ملی ۱-۶۳۰۳ باید بتوان بصورت دستی یعنی با استفاده از فلایویل، کابین آسانسور با ظرفیت کامل و ۱۰۰درصدی را با نیروی کمتر از ۴۰۰ نیتون به سمت بالا جابه‌جا نمود. در صورتی که برای بالا بردن کابین با ظرفیت کامل به نیروی بیشتر از ۴۰۰ نیوتن نیاز باشد، باید از تجهیزات دیگر جهت عملکرد برقی نجات اضطراری استفاده نمود. طبق این مبحث برای جابه‌جا نمودن دستی انواع کابین آسانسور با نیروی کمتر از ۴۰۰ نیوتن موتور آسانسور باید مجهز به فلایویل موتور آسانسور باشد. لازم به ذکر است که اگر فلایویل قابل برداشتن باشد، باید آن را در فضایی نزدیک ماشین آلات و در موتورخانه آسانسور قرار داد تا دسترسی به آن به سهولت صورت پذیرد. همچنین در صورت جدا بودن فلایویل از موتور آسانسور، باید تجهیزات برقی و موارد ایمنی دیگری وجود داشته باشد که نجات اضطراری بصورت خودکار انجام شود. همچنین در صورتی که موتور آسانسور بطور کلی فاقد فلایویل باشد، باید کنترل عملکرد برقی اضطراری در تابلو فرمان آسانسور وجود داشته باشد.

 

  • ۰۰/۰۸/۱۱
  • مینو احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی