آسانسور سریع دنیا مرکز امور مالی CTF چین
آسانسور سریع دنیا یکی از جذاب ترین مباحث حال حاضر صنعت آسانسور است. با توجه به افزایش تعداد ساختمان ها و برج های عمودی در شهرها و افزایش طبقات آسمان خراش ها در دنیا، وجود آسانسور سریع برای دستیابی به سرعت زیاد در رسیدن به طبقات بالایی از مهمترین قابلیت های آسانسورها محسوب می شود که شرکت های تولیدی سعی در تحقق این امر دارند. شرکت ژاپنی هیتاچی سازنده آسانسور سریع دنیا است که این آسانسور در هر ثانیه 21 متر جا به جا می شود و در شهر گوانگ ژوی چین در مرکز امور مالی CTF به بهره برداری رسیده است
هیتاچی، سازنده آسانسور سریع دنیا
شرکت ژاپنی هیتاچی جز برترین برندهای آسانسور در دنیا، سازنده آسانسور سریع دنیا با سرعت ۷۶ کیلومتر بر ساعت، در شهر گوانگ ژوی چین است که در مرکز امور مالی CTF به بهره برداری رسیده است. دو آسانسور فوق سریع به سرعت ۷۲ و ۷۶ کیلومتر بر ساعت در این ساختمان نصب شده اند که سازندگان آن اعلام کرده اند، امکان ارتقای سرعت آسانسور و عملکرد آن ها وجود دارد.
این ساختمان ۱۱۱ طبقه دارد و شامل واحدهای مسکونی، اداری و هتل است. ویژگی خاصی که این ساختمان را از سایر آسمانخراشها متمایز میکند، ساخت آسانسوری توسط شرکت هیتاچی است که میتواند شما را در ۴۳ ثانیه از طبقه اول به نود و پنجم برساند (یعنی سرعتی معادل ۷۶ کیلومتر بر ساعت). این آسمان خراش با ۵۳۰ متر ارتفاع به منظور حمل میهمانان به هتل در طبقات فوقانی، از آسانسور بینظیری بهره مند است. آسانسور سریع هیتاچی از طبقه ۱ تا ۹۵ را در حدود ۴۲ ثانیه صعود می کند. حداکثر سرعت ثبت شده آن ۱۲۶۰ متر در دقیقه است که به عنوان یک رکورد در کتاب گینس شناخته شده است. به صورت دقیق می توان گفت این آسانسور در هر ثانیه ۲۱ متر جا به جا می شود و به همین دلیل عنوان آسانسور سریع دنیا را به خود اختصاص داده است.
ویژگی های آسانسور سریع هیتاچی
با توجه به ارتفاع زیاد ساختمان که ۵۳۰ متر ارتفاع است، حرکت از طبقه ۱ تا ۹۵ در مدت زمان چند ثانیه، موجب تغییر ناگهانی فشار جو و باعث ناراحتی گوش می شود. بنابراین مقاومت هوا در آسانسور سریع دنیا می تواند موجب نارضایتی مسافران شود. از این رو کابین آسانسور به مکانیزمی مجهز است که فشار داخلی را به آرامی تغییر می دهد. به تأخیر انداختن تغییر فشار در کابین هنگام صعود آسانسور در چاه آسانسور موجب کاهش ناراحتی می شود.
در واقع شرکت ساختمان سازی هیتاچی با استفاده از فناوری ساخته شده توسط گروه هیتاچی هنگام توسعه قطارهای سریع السیر راه آهنی مانند شینکانسن، یک کابین آسانسور ساده را طراحی کرده است. بعد از انجام آزمایشات کابین داخل تونل باد مشخص شد سر و صدای ناشی از تلاطم هوا می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد. از این رو این تکنولوژی ثابت کرد هنگام حرکت در سرعت های بالا، سکوت را فراهم می سازد.
تکنیک های استفاده شده در ساخت آسانسور سریع دنیا
سرعت بالای آسانسور سریع هیتاچی به وسیله موتور مغناطیسی همزمان، طناب های فوق مستحکم (سیم بسکل آسانسور ) و یک واحد کنترل محدود محقق شده است. همچنین در ساخت این آسانسور از ترمز آسانسور مقاوم در برابر حرارت برای متوقف ساختن آسانسور استفاده شده است. این امر باعث می شود تا آسانسور در دماهای بالا حاصل از توقف های اجباری مقاومت داشته باشد. در ساخت این آسانسور از فناوری تنظیم فشار هوای کابین استفاده شده است و از گرفتگی گوش مسافران جلوگیری می شود.
به علاوه افزایش قدرت موتور آسانسور و کاهش وزن کابین، افزایش سرعت آسانسور را سبب شده ست. همچنین تکنیک های ثابت سازی برای جلوگیری از لرزش کابین آسانسور نیز بهبود یافته است.
خصوصیات آسانسور سریع دنیا:
موتور مغناطیسی همزمان
استفاده از طناب های فوق محکم
واحد کنترل محدود برای آسانسور سریع
استفاده از ترمزهای بسیار مقاوم در برابر حرارت
استفاده از فناوری تنظیم فشار هوای داخل کابین
هیتاچی در سال ۱۹۶۸ کار تولید آسانسور برای آسمان خراش ها را آغاز کرد که سرعتی حدود ۳۰۰ متر بر دقیقه ( ۱۸ کیلومتر در ساعت) داشت. این آسانسور در یکی از نخستین ساختمان های بلند توکیو استفاده شده بود. علاوه بر هیتاچی، برندهای ژاپنی توشیبا و میتسوبیشی الکتریک نیز در صنعت آسانسور، شهرت بسیاری دارند.
در آینده آسانسورها چگونه خواهند بود؟
یک شرکت آسانسورسازی آلمانی با نام Thyssenkrupp اعلام کرده است در حال ساخت آسانسورهای چندگانه داخل یک چاه آسانسور است. گفته شده است سیستم این آسانسور به ذخیره انرژی کمک می کند و به تسریع حرکت رفت و برگشت برای ظرفیت کابین آسانسور کمک شایانی می کند. همچنین استفاده از یک چاه آسانسور باعث بیشتر شدن فضای کل ساختمان می شود.
این شرکت همچنین اعلام کرده است که در حال ساخت آسانسورهایی است که با استفاده از شناور مغناطیسی حرکت می کنند. در واقع کابین آسانسور به واسطه یک سیستم مغناطیسی در چاه آسانسور شناور می ماند و باعث ساخت آسانسور سریع دیگری می شود. با استفاده از این تکنولوژی، می توان ساختمان ها را در اشکال و اندازه های مختلفی ساخت و نیاز به ساخت آسمان خراش ها نخواهد بود.