مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

مجله آسانسور ایران

مرجع جامع اطلاعات آسانسور

۱۶ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عوامل مؤثر در انتخاب نوع کابل

بار مورد نظر و ظرفیت مجاز کابل

ولتاژ اسمی

افت ولتاژ مجاز

حفاظت مدار

بار اتصال کوتاه لازم یا مجاز

شرایط مکانیکی

شرایط محیطی (دمای محیط، میزان فشار و کشش وارد بر کابل، رطوبت محیط و اثرات خوردگی نصب کابل)

مشخصات فنی تعیین شده

از بین عوامل فوق جهت تعیین سطح مقطع کابل باید به جریان مورد نیاز مصرف کننده، میزان تحمل کابل در برابر عبور جریان و افت ولتاژ مجاز توجه خاص داشته باشیم.

جریان مجاز کابل

عبور جریان برق از سیم ها و کابل ها منجر به افزایش درجه حرارت آنها و در نتیجه خرابی عایق های آن می شود. لذا برای حفاظت عایق ها لازم است درجۀ حرارت تولید شدۀ آن در حالت تعادل از حداکثر درجه حرارت مجاز آن کمتر باشد که لازمۀ آن انتقال حرارت تولید شده به محیط خارج است.

هدایت و تشعشع راه های انتقال حرارت به محیط خارج است که تابع درجۀ حرارت محیط، درجه حرارت نهایی، ضریب انتقال حرارت و مشخصات کابل می باشد. لذا جریان مجاز نیز تابع عوامل فوق می باشد که تعیین دقیق آن مستلزم حل مسائل انتقال حرارت می باشد.

ﺟﺮﻳﺎن ﻣﺠﺎز ﻋﺒﻮری از ﻛﺎﺑﻞ ﻫﺎ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ای ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻣﻲ ﺷﻮد ﻛﻪ در ﻫﺮ ﻧﻘﻄﻪ  از ﻛﺎﺑﻞ، ﺣﺮارت ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪه در ﻫﺎدی ﻫﺎی آن ﺑﻪ ﺧﻮﺑﻲ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ اﻃﺮاف ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﻮد ﺑﻪ ﻃﻮری ﻛﻪ درجۀ ﺣﺮارت ﻋﺎﻳﻖ در ﺳﻄﺢ ﻫﺎدی کابل های پی وی سی از 70 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻲ ﮔﺮاد ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﺸﻮد.

ﻣﻴﺰان ﺗﺤﻤﻞ ﺟﺮﻳﺎن ﻛﺎﺑﻞ ﺑﻪ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄﻲ آن، ﻛﻪ در ﻫﻮای آزاد و ﻳﺎ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺴﺘﮕﻲ دارد ﻫﺮ ﭼﻪ ﻣﻴﺰان ﺟﺮﻳﺎن ﻋﺒﻮری از ﻛﺎﺑﻞ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﺣﺮارت اﻳﺠﺎد ﺷﺪه در ﻓﻀﺎی اﻃﺮاف آن زﻳﺎدﺗﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد و ﺑﺎﻳﺪ در ﻧﺤﻮۀ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻛﺎﺑﻞ ﻫﺎ در ﻛﻨﺎر ﻫﻢ ﺑﻪ آن توجه کرد.

   شدت جریان مجاز هر کابل مقدار معینی بوده و از مشخصات اصلی کابل به شمار می رود. مقدار مجاز جریان بستگی به سطح مقطع سیم های کابل دارد و عامل محدود کننده آن حرارت ناشی از عبور جریان در داخل کابل است. چون عایق هر کابل تا حد معینی از درجه حرارت را می تواند تحمل نماید و ازدیاد درجه حرارت کابل از حد مجاز، سبب از بین رفتن عایق و کم شدن عمر کابل می گردد، برای هر نوع از کابل ها جداول مخصوصی طراحی شده است که مشخص کننده شدت جریان مجاز در آن کابل خواهد بود.

   شدت جریان مزبور برای یک درجه حرارت معینی محاسبه شده و در جداول ذکر می شود. باید توجه داشت که مقدار مجاز جریان کابل با درجه حرارت محبط و محل (زمین یا هوا) و طریقه قرار گرفتن کابل نیز بستگی دارد. هر چه هوای محیط سردتر باشد، قابلیت جذب مقدار بیشتری از حرارت تولید شده در کابل را داشته و عمل انتقال حرارت توسط عایق بهتر انجام می گیرد.

جریان مجاز سیم های مسی بدون عایق

سیم های بدون عایق مورد استفاده در شبکه های هوایی باید استحکام مکانیکی کافی برای تحمل وزن خود و همچنین فشار باد و یخ و برف را داشته باشند؛ لذا معمولاً از سیم های کوچکتر از ۶ میلیمتر مربع در سیم کشی هوایی استفاده نمی شود. افزایش درجه حرارت نیز منجر به کاهش مقاومت کششی سیم می شود. بنابراین لازم است درجه حرارت کار سیم محدود شود.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

کنتاکتور در تابلو برق چیست؟

کنتاکتور در تابلو برق در واقع کلیدی اتوماتیک است که با اعمال ولتاژ کنتاکت ها یا تیغه های آن تغییر وضعیت میدهند. این تغییر وضعیت نسبت به اینکه در ابتدا چگونه در مدار قرار گرفته بوده است ، و منطق سخت افزاری مورد انتظار از کنتاکتور در تابلو برق چیست انواع کاربرد این وسیله را مشخص میکند.

کنتاکتورها در واقع ساختمانی بسیار شبیه به رله دارند با این تفاوت که به گونه ای طراحی شده اند که در مدارهای با جریان و ولتاژ بالا مناسب برای بکار گیری باشند.

کنتاکتورها در گستره و اندازه‌های مختلفی موجودند. از کنتاکتورهای کوچک با ولتاژ ۲۴V DC که به سادگی در یک دست جا می‌گیرند و توانایی قطع تنها ۱ آمپر را دارند، گرفته تا کنتاکتورهای با پهنا (یا درازای) ۱ متر (یارد) با ولتاژهای چند کیلوولت و آمپراژ چند هزار آمپر. کنتاکتورها برای کنترل بارهای مختلف الکتریکی اعم از الکتروموتورها، بانکهای خازنی، مدارات روشنایی، گرمکن‌های الکتریکی و سایر تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شوند.

ساختمان کنتاکتور در تابلو برق

این کلید از دو هسته به شکل E یا U که یکی ثابت و دیگری متحرک است و در میان هسته ثابت یک بوبین یا سیم پیچ قرار دارد،تشکیل شده است. وقتی بوبین به برق وصل میشود با استفاده از خاصیت مغناطیسی ،نیروی کششی فنر را خنثی میکند و هسته فوقانی را به هسته تحتانی متصل کرده باعث میشود که تعدادی کنتاکت عایق شده از یکدیگر به ترمینال های ورودی و خروجی کلید متصل میشود و یا باعث باز شدن کنتاکت های بسته کنتاکتور بسته کنتاکتور گردد.

در صورتی که مدار تغذیه بوبین کنتاکتور قطع شود ،در اثر نیروی فنری که داخل کلید قرار دارد هسته متحرک دباره به حالت اول باز میگردد.

اجزای تشکیل دهنده کنتاکتور در تابلو برق

کنتاکتور در تابلو برق از چهار قسمت اصلی تشکیل میشود. این قسمت ها عبارتند از :

تیغه قدرت

تیغه‌های هر کنتاکتور به دو بخش تقسیم می‌شود. تیغه‌های قدرت و تیغه‌های فرمان. وظیفهٔ اصلی تیغه‌های قدرت هدایت جریان اکتریکی پس از هر بار تحریک شدن بوبین از خود است. تیغه‌های فرمان نیز همانطور که از نامشان مشخص است برای استفاده در مدار فرمان به کار می‌رود. تیغه‌های فرمان به دو صورت نرمالی باز و نرمالی بسته بر روی بدنه کنتاکتور تعبیه شده‌اند. این تیغه‌ها پس از هر بار تحریک شدن بوبین تغییر وضعیت داده و به حالت عکس تغییر وضعیت می‌دهند.

سلونوئید یا سیم پیچ

سلونوئید یا سیم پیچ کنتاکتور در مدار فرمان ،  همانگونه که در بالا نیز به آن اشاره شد ،  یک هسته مغناطیسی سیم پیچی شده است که نیروی لازم را برای اتصال فیزیکی کنتاکتهای هادی الکتریسته فراهم می‌سازد.

قاب کنتاکتور در تابلو برق

این بخش، برای ایزوله کردن بخشهای هادی و خطرناک کنتاکتور و حفظ جان کسانی که با کنتاکتور سر و کار دارند، به کار می‌رود. جنس قاب کنتاکتور معمولاً از مواد عایق الکتریسیته مانند Bakelite، Nylon ۶ و پلاستیکهای سفت شونده در برابر حرارت است.

تیغه فرمان کنتاکتور در تابلو برق

تیغه‌های فرمان (آمپر پایین) نرمالی باز و نرمالی بسته می‌باشند که بالای بدنه کنتاکتور و یا در بعضی از مدل‌های آن در کنار بدنه کنتاکتور نصب می‌شوند و بدین ترتیب با هر بار تحریک شدن بوبین کنتاکتور، این تیغه‌ها تغییر وضعیت می‌دهند.

ارتباط بین بی متال یا رله حرارتی با کنتاکتور در تابلو برق

معمولاً برای حفاظت از بارهایی که به کنتاکتور بسته می‌شود از رله حرارتی یا بی متال استفاده می‌شود. این نوع رله‌ها در برخی از انواع کنتاکتور در تابلو برق بر روی بدنه  تعبیه شده‌اند و در انواع دیگر به صورت اختیاری بر روی کنتاکتور بسته می‌شوند. اگر بار بسته شده به کنتاکتور جریانی بیش از حد مجاز از شبکه بکشد یا ولتاژ ورودی بجای سه فاز دو فاز بشودرله حرارتی عمل می‌کند و از صدمه زدن به بار الکتریکی جلوگیری می‌نماید.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

نکات پیش‌نیازی در عیب‌یابی درایو الکتریکی آسانسور

درایوها دستگاه‌هایی هوشمند با قابلیت‌های بالا هستند. در این دستگاه‌های هوشمند، معمولا عیوب و اختلالات کارکرد به صورت ارور به کاربر اطلاع داده می‌شود. درایوهای آسانسور برندهای گوناگونی دارند و درنتیجه برای هر برند می‌توان به صورت تخصصی لیست ارور و راه‌ رفع عیب را ارائه داد اما برخی نکات درمورد درایوها عمومی‌تر هستند.

پیش از بررسی علت خرابی درایو آسانسور باید دانست این دستگاه از هر برندی که باشد، دارای دو جزء اصلی است:

l برد تغذیه یا پاور برد که در قسمت زیرین درایو قرار گرفته است و خود شامل این بخش‌هاست:

  1. پل دیود
  2. igbt
  3. سوئیچینگ

l برد فرمان یا رگیولیشن کارد که در قسمت فوقانی درایو جای دارد

رگیولیشن برد خود شامل سه بخش است:

  1. بخش ورودی/ خروجی
  2. بخش اصلی (سی‌پی‌یو یا مین سکشن)
  3. بخش اینکودر (البته این بخش مربوط به نوع کلوزلوپ است.

علت روشن نشدن درایو آسانسور

همیشه موضوع خرابی درایو آسانسور نیست. در تمامی درایوها باید دو ترمینال مثبت به هم پل شوند. نام ترمینال‌ها ممکن است در انواع درایو و برندهای گوناگون آن متفاوت باشد اما به‌هم پل شدن ترمینال‌های مثبت، قاعده‌ای است که تحت هر نام باید رعایت شود. در غیر این صورت، حتی با وجود این‌که درایو سالم است و برق سه‌فاز وارد آن می‌شود، روشن نخواهد شد.

به این موضوع قدری جزئی‌تر می‌پردازیم. اگر از وصل بودن و ورود برق سه‌فاز اطمینان دارید، این مراحل را انجام دهید:

  1. به سراغ سیم رابط بین دو بخش تغذیه و فرمان (پاور برد و رگیولیشن‌کارد) بروید و صحت اتصال آن را بررسی کنید.
  2. پل بودن دو ترمینال مثبت را بررسی کرده و از آن اطمینان یابید.
  3. کافی بودن ولتاژ AC سه‌فاز را بررسی کنید.
  4. با استفاده از ولت‌متر، مقدار ولتاژ DC بین ترمینال‌های مثبت و منفی درایو را اندازه بگیرید و اطمینان حاصل کنید برابر با 560 VDC باشد.

مرحله‌چهارم تعیین کننده است زیرا اگر میزان ولتاژ هم درست باشد معلوم می‌شود ایراد از سوئیچینگ است. اما اگر میزان ولتاژ درست نباشد، وارد مرحله‌ی جداگانه‌ای برای تست‌های گوناگون می‌شویم.

خرابی igbt، پل دیود و برک درایو

اگر ولتاژ بین ترمینال‌های مثبت و منفی وجود نداشته باشد، احتمالا علت خرابی درایو صنعتی آسانسور، سالم نبودن، عملکرد نادرست یا سوختن igbt، پل دیود و یا برک درایو است. برای هریک از این موارد، تست ویژه‌ای وجود دارد:

1- تست پل دیود: این کار با مولتی‌متر امکان‌پذیر است. برای انجام این کار، مولتی‌متر روی حالت تست دیود قرار می‌گیرد. سپس با اطمینان از پل بودن دو ترمینال مثبت (که قبلا انجام گرفته) پراب سیاه‌رنگ روی ترمینال ترمینال مثبت و پراب قرمزرنگ روی ترمینال‌های سه‌گانه (L2، L1 و L3/ S، R و T) قرار دهید.

این مقادیر باید به طور میانگین بین 3/0 تا 5/0 باشد و ضمنا باید باهم برابر باشند. وقتی این حالت مشاهده شد، باید پراب‌ها را برعکس کرد.
پراب سیاه روی ترمینال‌های سه‌گانه قرار می‌گیرد و پراب قرمز بر ترمینال مثبت واقع می‌شود. در این حالت، مقدار متغیر نمایش داده شده روی مولتی‌متر افزایشی می‌شود تا به صفر برسد. این وضعیت‌ها باید دقیقا به همین روند مشاهده شوند وگرنه نشان از اشکال پل دیود دارند.

2- تست برک: در همان حالتی که پل دیود با کمک مولتی‌متر تست شده است، برای تست برک، پراب مشکی روی ترمینال مثبت قرار می‌گیرد و پراب قرمز روی ترمینال برک (BR) می‌رود.

بهترین مقادیر در اینجا 46/0 تا 48/0 هستند. سپس مانند تست پل دیود حرکت برعکس انجام می‌شود یعنی پراب قرمز روی ترمینال مثبت و پراب سیاه روی ترمینال BR قرار می‌گیرد و مولتی‌متر مقدار متغیر افزایشی تا صفر را نشان می‌دهد.
با مشاهده‌ی این وضعیت، پراب قرمز روی ترمینال منفی می‌رود و عدد 8/1 دیده می‌شود. سپس برعکس این وضعیت اجرا می‌شود و مقدار متغیر حالت افزایشی پیدا می‌کند تا به صفر برسد.اگر چنین وضعیتی مشاهده نشد، تشخیص این است که چاپر برک اختلال دارد و مسیر میان ترمینال برک و ترمینال منفی کوتاه شده است.

3- تست igbt: در این تست با توجه به این‌که پل بودن ترمینال‌های مثبت قبلا بررسی شده، ابتدا پراب سیاه مولتی‌متر روی ترمینال مثبت و پراب قرمزرنگ روی ترمینال‌های خروجی (V، U و W) قرار می‌گیرد. همان حالتی که در مقادیر سه‌گانه در تست پل دیود بود با همان مقادیر تقریبی باید در اینجا نیز دیده شود.

سپس پراب‌های قرمز و سیاه برعکس می‌شوند و دراین حالت باید مقادیر افزایشی روی مولتی‌متر تا رسیدن به صفر دیده شود. سپس پراب قرمز روی ترمینال منفی قرار می‌گیرد و پراب مشکی روی ترمینال‌های سه‌گانه‌ی خروجی می‌رود.
مقادیر برابر و بین 3/0 تا 5/0 باید در اینجا دیده شود. مجددا پراب‌ها برعکس می‌شود و بازهم نمایش مقدار افزایشی تا رسیدن به صفر مشاهده می‌گردد. اگر چنین حالتی طبق انتظار مشاهده نشود، تشخیص این است که پک igbt دچار اختلال است که می‌تواند به علت سوختن igbt بررسی شود.

سوختن درایو آسانسور

معمولا کم اتفاق می‌افتد که درایو آسانسور کاملا بسوزد و کل دستگاه از کارکرد بیفتد. معمولا اختلالات اصلی که سبب خرابی درایو آسانسور می‌شود، در یکی از سه‌موردی ریشه دارد که در بالا بررسی و روش حل آن نیز بیان شد. اما در شرایطی که برق شهری دچار نوساناتی شود و یا حساسیت دستگاه به این نوسانات و اختلالات زیاد باشد، ممکن است با سوختن درایو آسانسور مواجه شویم.

خرابی درایو آسانسور با کمک کدهای ارور هر نوع و برند راحت‌تر تشخیص داده می‌شود و روند حل آن سرعت خواهد گرفت. شناخت تخصصی انواع درایوها از برندهای گوناگون و آشنایی با نکات مهم در علت‌یابی درایو الکتریکی، کمک می‌کند در صورت بروز هرگونه اختلال، سبب اصلی را تشخیص دهیم و استفاده‌ای بهینه از درایو آسانسور داشته باشیم. با دانستن نحوه‌ی کارکرد اجزای درایو و نقاط ضعف احتمالی آن‌ها می‌توان از خرابی درایو آسانسور پیشگیری نمود.

 

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

آسانسور تک فاز چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

امروزه مسئله ی بحران انرژی و راه های مدیریت افزایش قیمت حامل های انرژی از بحث های بسیار مهم است که نسبت به گذشته بیشتر به آن پرداخته میشود و آسانسورها نیز به عنوان یکی از پر مصرف ترین تجهیزات کاربردی برای ساختمان های مرتفع شناخته میشود. در حال حاضر با استفاده از فناوری های نوین از اتلاف بیش از حد انرژی توسط آسانسور ها جلوگیری شده است زیرا امروزه روش های ذخیره ی انرژی قابل اجرا و قابل کنترل هستند. یکی از روش های جلوگیری از اتلاف انرژی توسط آسانسورها طراحی آسانسورهای تک فاز بوده است که در ادامه به بررسی ویژگی های آن خواهیم پرداخت.

با آگاهی از این موضوع که وجود آسانسورها برای ساختمان های چند طبقه واجب و ضروری است طراحان آسانسورها سعی در تولید نمونه ی بسیار کم مصرف داشته اند که تلاش هایشان نیز با تولید آسانسورهای تک فاز به ثمر نشسته است.

آسانسورهای تک فاز قادر به راه اندازی با برق معمولی ساختمان نیز هستند و میزان مصرف انرژی آن ها با روشن کردن یک سشوار برابر است. همچنین آسانسورهای تک فاز توانایی 200 بار استارت زدن بدون نیاز به برق دارند و قطع برق اختلالی در حرکت آن ها ایجاد نمی کند.

بسیاری از افراد هنگام استفاده از آسانسور به قطع ناگهانی برق فکر میکنند و بابت این موضوع نگران هستند اما امروزه با طراحی آسانسورهای تک فاز این مشکل حل شده است زیرا این آسانسورها در صورت قطع برق نیز همچنان به کار خود ادامه خواهند داد.

تفاوت آسانسورهای تک فاز و سه فاز

از چالش هایی که مالکین ساختمان ها همواره با آن روبرو هستند تامین برق سه فاز و سپس نصب آسانسور است، آسانسورهای سه فاز 4 رشته سیم دارند که 3 سیم از آن ها 380 ولت دارند و شبیه بهم هستند اما دارای اختلاف پتانسیل هستند و یک سیم نول دارند که ممکن است همه ی مالکین ساختمان ها نتوانند آن را داشته باشند؛ اما امروزه آسانسورهای تک فاز ساخته میشوند که دارای دو رشته سیم هستند که یکی از آن ها 220 ولت و دیگری نول است.

در طراحی و ساخت آسانسورها موتوری که مورد استفاده قرار میگیرد لازم است قابلیت گردش در دو جهت چپ و راست را داشته باشد و به همین دلیل است که معمولا از موتورهای سه فاز در ساخت آسانسور استفاده میشود زیرا این موتور ها هم راست گرد هستند و هم چپ گرد.

در آسانسورهای تک فاز موتور قابلیت گردش به چپ و راست را دارد اما اجرا کردن آن کمی سخت و پیچیده تر است و همچنین به نیروی اولیه برای حرکت دادن روتور نیاز است؛ در غیر اینصورت روتور در جای خود تنها درجا خواهد زد.

علاوه بر تفاوت هایی که عنوان کردیم، کنتاکتور آن ها اگر چه از نظر کارکرد یکسان هستند اما کنتاکتور تک فاز تنها دارای یک تیغه ی قدرت هستند. اما میتوان گفت از لحاظ قیمت با هم فرقی ندارند.

آسانسورهای تک فاز و سه فاز از نظر نوع کنتور نیز با هم تفاوت دارند.

مزایا و معایب آسانسورهای تک فاز

حال میخواهیم ویژگی های مثبت و منفی این نوع آسانسورها را بررسی کنیم

مزایا:

این آسانسورها حتی در زمان نبود برق نیز به حرکت خود ادامه میدهند.

بدون صدا هستند.

سرعت بالایی دارند.

نیاز به در نظر گرفتن فضا برای قرار دادن ژنراتور ندارند.

ظرفیت کابین این نوع آسانسورها تا 1000 کیلوگرم است.

قابلیت بازیافت انرژی را دارد.

مصرف انرژی آن نیز بسیار کم است.

معایب

قیمت قطعات به کار رفته در این نوع آسانسورها بالاست.

همچنین باید هزینه ی زیادی برای سرویس و نگهداری این نوع آسانسورها پرداخت.

اتلاف فضا در ساختمان از دیگر معایب آسانسورهای تک فاز است.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

 

برای نصب هر آسانسور قطعا در ابتدا طراحی مراحل طراحی آسانسور و آنالیز مراحل نصب آسانسور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و نصابان آسانسور باید همیشه این مورد را مد نظر داشته باشند تا زمان خود و هم زمان مشتری را تلف نکنند. در حالت کلی مراحل کلی از نصب تا تحویل آسانسور بشرح زیر است:

دیدن کار و محل پروژه و بررسی اولیه

کارشناسی دقیق محل نصب آسانسور و برآورد قطعات مورد نیاز

عقد قرارداد دقیق با توجه به ذکر شرایط کاری و زمانی دقیق

طراحی نقشه آسانسور و نقشه چاه آسانسور و نقشه آهنکشی و دیگر نقشه های لازم

نصب چاه آسانسور و درب و ریل و...

مرحله نصب مکانیکال آسانسور

مرحله نصب الکتریکال آسانسور

کارشناسی دقیق از مراحل نصب آسانسور و تحویل آسانسور

راه اندازی موقت و بازرسی بعد از تکمیل نصب آسانسور و اخذ تاییدیه استاندارد آسانسور

ارائه خدمات پشتیبانی و سرویسکاری آسانسور بصورت ماهانه

قطعا برای اینکه یک پروژه نصب آسانسور بدرستی شروع شود بررسی اولیه پروژه تاثیر بسیار زیادی در روند کار دارد

طراحی در آسانسور از دو جنبه قابل بررسی است: دیدگاه اول این است که ابعاد چاه آسانسور را کارفرما تعیین نموده و شرکت آسانسوری می بایست با توجه به این ابعاد مناسب ترین قطعات و آرایش قطعات را انتخاب و نصب نماید. این روش طراحی غلط است، زیرا کارفرما هیچ گاه قادر به تشخیص یک فضای مناسب با توجه به نوع درخواست و شرایط ترافیکی از شرکت آسانسور نمی باشد. بعنوان مثال کارفرما عرض و عمق چاه مورد نیاز را 150 در 150 سانتی متر مربع در نظر گرفته و با توجه به شرایط مناسب ظرفیت کابین مورد نیاز برای آن ساختمان 10 نفره خواهد بود، در نتیجه اجرای ظرفیت مورد نیاز در ابعاد فوق غیر ممکن خواهد بود.

دیدگاه دوم این است که کارفرما صرفا سلایق و شرایط ترافیکی ساختمان را مطرح نموده و کلیه جوانب طراحی آسانسور از طرف شرکت آسانسوری معتبر انجام خواهد شد و این صحیح ترین روش طراحی آسانسور می باشد ،  چنانچه طراحی و محاسبات به طور صحیح و منطقی انجام شود و شرکت مجری حداکثر استفاده را از حداقل امکانات موجود نماید بهترین نتیجه قابل دسترس خواهد بود. اما بعنوان مثال در صورتیکه شرکت مجری موتوری با قدرت بالاتر از ظرفیت درخواستی انتخاب و نصب نماید، کارفرما در این مورد متضرر خواهد بود.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

پس از بررسی اولیه توسط کارشناس نصب آسانسور و ارائه هزینه کلی نصب آسانسور بادی قراردادی بین دو طرف منعقد شود و پس از آن مراحل عملی نصب آسانسور بصورت زیر بادی شروع شود. مقادیری که برای شروع عملی کار نصب آسانسور باید طی شود بشرح زیر است:

  • مرحله اول نصب: تعیین قطعات آسانسور بصورت دقیق و با برند و مارک و مشخصات فنی دقیق
  • مرحله دوم نصب: تهیه نقشه کامل و دقیق برای اجرا کردن و نصب اسانسور در ساختمان مذکور با توجه به بررسی های کارشناسی
  • مرحله سوم نصب: تعیین اندازه ها و ابعاد کلی برای بخش های مختلف آسانسور

مرحله اول نصب آسانسور: تعیین قطعات آسانسور بصورت دقیق با مارک و مشخصات فنی

در این مرحله باید با توجه به بررسی اولیه کارشناسی قطعات آسانسور مورد نیاز بصورت دقیق مشخص شود برای اینکه بصورت دقیق بتوان قطعات لازم برای آسانسور مربوطه را برآورد نمود باید موارد زیر را بدقت در محل ساختمان مربوطه مشخص نمایید:

طول کلی مسیر کل حرکت آسانسور

ظرفیت جابجایی آسانسور

سرعت آسانسور با توجه به زمان سرویس دهی مورد نیاز

ظرفیت کابین ، اندازه و ابعاد چاه آسانسور و چاهک آسانسور و موتور آسانسور و غیره

میزان ترافیک در ساعات مختلف ( این مورد در کیفیت و قیمت قطعات مورد نیاز بسیار تاثیر دارد)

میزان زیبایی و کیفیت کابین و ابزارهای کاربری آسانسور با توجه به بودجه مشتری

مرحله دوم نصب آسانسور: تهیه نقشه کامل و دقیق برای اجرا کردن و نصب آسانسور با توجه به بررسی های کارشناسی

تهیه نقشه از کل کار نصب آسانسور قطعا یکی از مهمترین مراحل اجرایی نصب آسانسور می باشد. برای تهیه این نقشه باید داده های زیادی را در بررسی کارشناسی بدست آورد و آنها را در نقشه کشی آسانسور و نقشه کشی چاه آسانسور و نقشه کابین و غیره اعمال نمود. توجه نمایید که نقشه آسانسور فقط طرح کلی آسانسور نیست بلکه نحوه نصب و قرار گیری قطعات آسانسور و ابعاد و مشخصات مورد نیاز را در اختیار نصاب آسانسور قرار می دهد. در طراحی نقشه دقیق آسانسور باید موارد زیر بخوبی و دقیق در نقشه کشی آسانسور مشخص گردد:

  • مشخص کردن نقشه دقیق موتورخانه و تعیین کردن محل متعلقات موتور خانه آسانسور در نقشه کشی مانند: درب موتورخانه ، قلاب سقف موتورخانه ، هواکش موتورخانه ، درب ورودی موتورخانه ، محل تابلو برق سه فاز ، محل سوراخ های سکوی موتورخانه ، محل تابلو فرمان آسانسور و دیگر تجهیزات موتورخانه
  • نقشه کشی دقیق چاه آسانسور و نقشه دقیق آهنکشی چاه آسانسور با ذکر نوع ریل و نوع آهن و دیگر پارامترها
  • مشخص کردن محل قرار گیری تجهیزات مربوط به نصب آسانسور در نقشه آسانسور
  • مشخص کردن محل وارد شدن نیروهای اصلی به نقاط اصلی و مهم چاه آسانسور برای تقویت کردن چاه آسانسور در آن نقاط
  • مشخص کردن محل دقیق قرار گیری درب طبقات با ذکر اندازه و فواصل بین لته های در و اطراف
  • تعیین دقیق نحوه سیم کشی های لازم برای برق سه فاز و مسیرهای دقیق کابل کشی برای بخش های مهم چاه آسانسور و موتورخانه آسانسور
  • مشخص نمودن دقیق نحوه بتون ریزی کف چاه آسانسور و مشخص کردن محل قرارگیری بافرها در انتهای چاه آسانسور

مرحله سوم نصب آسانسور: تعیین اندازه ها و ابعاد دقیق برای بخشهای مختلف آسانسور

با توجه به بررسی های کارشناسی اولیه در این مرحله باید ابعاد و اندازه های دقیق را با توجه به مقررات استانداردهای آسانسور تعیین نمود و این ابعاد را در نقشه کشی آسانسور که در مرحله دوم بیان شد اعمال کرد و در مرحله اجرایی نصب آسانسور نیز اجرا نمود. برای این مرحله اندازه ها و ابعاد زیر باید در آسانسور مربوطه بخوبی مشخص شود و در نقشه آسانسور نیز اعمال گردد:

  • مشخص نمودن ابعاد دقیق موتورخانه مانند طول و عرض و ارتفاع و غیره بهمراه تعیین محل دقیق آن
  • مشخص کردن ابعاد دقیق کابین آسانسور با توجه به نوع چاهک و ظرفیت کابین و دیگر پارامترها و همچنین حالت یک درب یا دو درب
  • تعیین کردن نوع آلیاژ درب طبقات و درب کابین بهمراه ابعاد دقیق آنها
  • مشخص کردن ابعاد دقیق قاب وزنه تعادل و تعیین محل دقیق قرارگیری آن در نقشه آسانسور و همچنین نوع آلیاژ وزنه های درون آن
  • مشخص نمودن ابعاد دقیق چاه و چاهک آسانسور مانند عرض و طول و عمق و مسیر و دیگر پارامترهای وابسته به آن
  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

روند طراحی و راه اندازی آسانسور

در طراحی اولیه ساختمان قسمتی از ساختمان برای آسانسور که اصطلاحا چاه آسانسور نامیده میشود در نظر گرفته میشود. شرکت های آسانسوری برای بازدید اولیه به ساختمان مراجعه و پس از اندازه برداری های مختلف مقادیر این اندازه گیری ها را بررسی نموده و بهترین حالت و نوع آسانسور را برای ساختمان در نظر میگیرند.

آنالیز ترافیک در طراحی آسانسور

آنالیز ترافیک به ما کمک میکند تا بهترین حالت برای تعداد آسانسور، ظرفیت آسانسور، سرعت آسانسور ورا انتخاب کنیم،که تمامی این موارد در جا به جایی مسافران و همچنین کمتر کردن زمان انتظار برای رسیدن آسانسور بسیار مهم هستند

 انتخاب قطعات مناسب

بعد از طراحی نقشه کابین و آسانسور نوبت به انتخاب قطعات مناسب با ظرفیت و توقف کابین میشود.

استفاده از قطعات متناسب با کارکرد و نوع آسانسور بسیار مهم است زیرا با انتخاب لوازم مناسب و نصب صحیح میتوان بهترین حرکت و در عین حال کمترین خرابی در را حین کارکرد آسانسور تجربه کرد.

اجرای آهن کشی

مرحله اول در انتخاب قطعات و لوازم مناسب و نصب مرحله اجرای آهن کشی میباشد. استفاده از آهن آلات با سایز مناسب اولین گام در نصب آسانسور میباشد. اجرای آهن کشی با آهن آلات مناسب و کمترین خطا از نظر دهانه آهن کشی و فواصل بین چهار ستون در بالاترین و پایین ترین طبقات مرحله اول نصب را تکمیل میکند.

انتخاب و  نصب ریل مناسب

مرحله دوم نصب ریل است، انتخاب سایز مناسب ریل (وt5-t9-t16) در حرکت نرم و امنیت مناسب متناسب با بارهای وارده در نگام حرکت با پاراشوت بسیار مهم است. ریل ها هم مانند آهنکشی باید با کمترین خطا نصب شوند از آنرو که کابین توسط ریل ها در بین طبقات حرکت مینماید. ریل ها به صورت شاخه های پنج متری در بازار ارائه میشوند و توسط پشت بند به هم متصل میشوند و در فواصل مختلف توسط براکت ها به آهنکشی متصل میگرددند. در محل اتصال ریل ها به هم و همچنین بالاترین و پایین ترین نقطه ریل باید خطا کم بوده تا کابین بدون صدا و لرزش و تکان های اضافی حرکت کند.

مرحله سوم انتخاب و نصب درب

با توجه به عرض چاه میتوان در مورد عرض درب  تصمیم گیری کرد. همچنین در مورد نوع درب و تعداد لته ها بهترین انتخاب را نمود. باید توجه داشت که فواصل جانبی ریل و درب بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر فاصله ریل و درب ها یکسان نباشد فاصله بین درب طبقه و درب کابین با خطا مواجه شده و از حالت استاندارد خارج میشود

ارسال موتور

بعد از مرحله نصب درب نوبت به ارسال موتور میرسد. انتخاب کیلووات مناسب موتور با توجه به ظرفیت، کاربری، تعداد ایستگاه و بسیار با اهمیت است زیرا تمام حرکت آسانسور توسط موتور آسانسور انجام میشود و تمام بار آسانسور روی موتور و تابلو است. توان موتور آسانسورهای باری را اینجا ببینید.

 نصب آسانسور

نصب دال بتنی

پس از ارسال موتور و بالاکشیدن موتور و قرار دادن در موتور خانه نوبت به دال بتونی میرسد. دال بتونی آسانسور محلی میباشد در بالا ترین نقطه چاه. دال بتونی حد فاصل بین چاه و موتور خانه است و جایی است که موتور آسانسور روی آن قرار میگیرد بنابراین تمام وزن موتور و آسانسور بر روی آن است و استحکام آن باید توسط مهندس ناظر تایید شود.

ارسال و انتقال کابین به چاه

در مرحله بعد نوبت به ارسال کابین و انتقال آن به چاله است. سپس نوبت به مرحله مکانیک میرسد. هنگامی که دال بتونی خشک شد و شاسی موتور ساخته شد، موتور را روی شاسی مربوط فیکس مینمایند و به بکسل ریزی مشغول میشوند. انتخاب تعداد و نوع بکسل بستگی به نوع موتور ندارد. سایز بکسل ها نسبت به تعداد شیار فلکه موتور  و اندازه شیارها و اندازه بکسلی که روی شیار های فلکه قرار میگیرد انتخاب میشود.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

آسانسور با کیفیت و مشخصات و ویژگی های آن

عوامل موثر برای داشتن آسانسور با کیفیت

کیفیت قطعات، کیفیت تجهیزات نصب شده و کیفیت سرویس و نگهداری از عواملی هستند که بر کیفیت آسانسور تاثیرگذار است. لذت تجربه سفری ایمن و راحت برای مسافران، مستلزم کیفیت بالای محصولات و نحوه نصب و نگهداری از آن است. تغییر سرعت کابین آسانسور و شتاب گیری آسانسور باید به نحوی باشد که موجب فراهم ساختن آسایش و راحتی مسافران شود. هنگام حرکت کابین و یا باز و بسته شدن درب آسانسور، صدای ایجاد شده موجب آزار مسافران نشود. و ارتعاش و لرزش کابین آسانسور در حد بسیار کم باشد.

هماهنگی کلیه قطعات آسانسور و قرار گرفتن تمام تجهیزات در کنار هم و منظم و درست کار کردن تمامی این تجهیزات امری ضروری است. باز شدن درب آسانسور باید به گونه ای باشد که دقیقا در تراز طبقه متوقف شود. عملکرد آن باید به طور نرم و ایمن باشد به طوری که به مسافر و بار برخورد نکند. این نکته را به یاد داشته باشید که آسانسوری که قطعاتی با کیفیت متوسط دارد، اما به طرز صحیح نصب شده باشد، بهتر و کاراتر از آسانسوری است که قطعات باکیفیت عالی دارد ولی به درستی نصب نشده است. لذا باید دانست که آسانسور ارزان عمر کوتاهی دارد و هزینه‌های زیادی را به مصرف‌کننده تحمیل می‌کند.

از دیگر فاکتورهای اصلی نشانگر آسانسور با کیفیت، مدت زمان انتظار در طبقه ای که مسافر ایستاده می باشد که در مرحله محاسبات زمان رفت و برگشت کابین آسانسور و سرعت آن تاثیر می گذارد.

قطعات اصلی آسانسور

کلیه قطعاتی که در ساخت آسانسور استفاده شده اند در داشتن آسانسور با کیفیت موثر هستند. وزنه تعادل، کابین، ریل راهنما آسانسور، درب های کابین و طبقات، موتور آسانسور، ترمز و همه و همه در کیفیت آسانسور نقش دارند. خرید قطعات مرغوب از شرکت های معتبر تضمین بالاترین کیفیت خواهد بود. این نکته را در نظر داشته باشید که برندهای مطرح آسانسور، کیفیت را فدای قیمت نمی کنند و حفظ مشتری برای آن ها بسیار ارزشمند است. پس برای بالابردن کیفیت آسانسور، استفاده از قطعات مرغوب شرط اساسی است. از فروشگاه آسانسور کلمان میتوانید قیمت قطعات مختلف آسانسور را بصورت آنلاین مشاهده کنید و در صورت نیاز اقدام به خرید هر قطعه کنید.

موتور آسانسور با کیفیت

عملکرد صحیح موتور آسانسور، باعث رفاه حال ساکنان ساختمان و مسافران  آسانسور می شود بنابراین حتما باید هنگام خرید آسانسور به کیفیت موتور توجه شود. در ایران شرکت های زیادی مشغول طراحی و تولید موتورهای آسانسور هستند. این شرکت ها با بهره گیری از دانش مدرن و تکنولوژی پیشرفته، درحال تولید محصولات مرغوب با کیفیت بالا هستند. تمامی محصولات مرتبط با آسانسور که تولید داخل هستند، کلیه مقررات و قوانین استاندارد های جهانی را سپری کرده و منطبق با استاندارد EN81 اروپا می باشند. موتورهای آسانسور نیز کلیه این قوانین را طی کرده اند. از جمله برندهای معتبر و با کیفیت تولید کننده بهترین موتور آسانسور می توان به موتور آسانسور پرگاس ، الکمپ، یاران، بهران و موتور آسانسور الکو اشاره کرد. بهترین موتورهای آسانسور وارداتی به ایران، محصول کشورهای ایتالیا و آلمان هستند.

تولید کنندگان برندهای برتر موتورهای آسانسور به کیفیت و کارایی محصول اهمیت می دهند و به طول عمر قطعه تولیدی توجه می کنند. کیفیت بالای موتور، در داشتن آسانسور با کیفیت بسیار موثر است. تولیدکنندگان آسانسور سعی می کنند برای جذب مشتری جدید و حفظ مشتریان قبلی، بهترین و مرغوب ترین موتور را روی آن نصب کنند. از این رو پرفروش ترین موتور آسانسور، نوع با کیفیت تر آن است.

قیمت قطعات آسانسور تحت تاثیر عوامل مختلفی است. کیفیت و برند از مهم ترین این عوامل است. این موضوع برای قیمت موتور آسانسور نیز صادق است. از دیگر فاکتورهای موثر در قیمت آسانسور، اصل یا اورجینال بودن موتور آن است. همان طور که می دانیم قیمت موتور نو و اورجینال، نسبت به انواع مشابه بیشتر است. استفاده از موتور اورجینال علاوه بر طول عمر و کارایی بیشتر، به لحاظ اقتصادی به صرفه تر است. بنابراین برای بالا بردن کیفیت آسانسور، بر اورجینال بودن، نو بودن و با کیفیت بودن موتور آسانسور اهمیت دهید.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

تفاوت آسانسور پکیجی و آسانسور ترکیبی

آسانسور ترکیبی به آسانسور هایی گفته می شود که هر قطعه آن محصول و ساخت یک شرکت و برند جداگانه می باشد و کل آسانسور، ترکیبی از چندین برند و مارک است.

آسانسور پکیج که به آن آسانسور مونتاژی نیز گفته می شود، از قطعاتی که کاملا مونتاژ یک شرکت و یک برند هستند، تشکیل می شود و در واقع یک پکیج واحد را شامل می شوند. در این نوع آسانسور ها، همه ی قطعات دارای اندازه ای بر طب نقشه ی واحد منحصر به فرد یک چاه خاص می باشند.

آسانسور پکیج چیست؟

به‌طور کلی به آسانسوری که تمام قطعات کاملا از کمپانی‌های خارجی مثل (kone) (otis) و وارد می‌شود آسانسور پکیجی یا مونتاژی گفته می‌شود، تمام قطعات آسانسور‌های پکیجی از بزرگ‌ترین قطعات مثل موتور و ریل گرفته تا حتی پیچ و واشر توسط شرکت تولید کننده ارسال می‌شود؛ در این نوع آسانسور معمولا شخص نصاب هیچ نیازی به جوش کاری و سنگ فرز و ندارد، زیرا همه چیز از پیش تعیین شده است و همه چیز در جای مشخص خود قرار می‌گیرد.

آسانسور پکیج در کارکرد اصلی تفاوتی با آسانسور های ترکیبی ندارد اما  تابلو فرمان آسانسور‌های پکیجی آپشن‌های بیشتری نسبت به آسانسور‌های ترکیبی برخوردارند که می‌توان به تفاوت هایی در نحوه سیم بندی مثلا شصتی طبقات بجای 12 رشته سیم  با 4 سیم سیم بندی میشود شصتی طبقات هم RS1 ,RS2 و با سیگنال با تابلو در ارتباط اند برد موتور سردرب به جهت خلوت شدن سیم کشی روی کابین توی تابلو تعبیه شده.

البته این موضوع گفتنی است که این کالاهای وارداتی تبدیل به سو استفاده و سودجویی های افراد زیادی در صنعت آسانسور شده است و ضرر آن به کارفرمایانی وارد می شود که به اندازه کافی، در این باره اطلاعات ندارند؛ به همین منظور قبل از اقدام به خرید پکیج اطلاعات کافی درباره ان را جمع‌آوری کرده و پس از تحویل گرفتن پکیج از فروشنده تمام اجزای ان را بررسی کنید.

مزایا و معایب آسانسور های پکیج و مقایسه آن با آسانسور های ترکیبی

آسانسور های پکیج دارای طراحی و تولید قطعات با کیفیت بسیار عالی هستند اما به دلیل وارداتی بودن آن‌ها بسیار گران قیمت هستند ولی آسانسور های ترکیبی با توجه به این که از برند ها غیر معتبر هم استفاده می شود، کیفیت مقداری پایین تر است.

در آسانسور های ترکیبی میزان محدودیت در سرعت و تعداد توقف بسیار بیشتر از آسانسور های پکیج است به گونه ای که می توان گفت در آسانسور های پکیج اصلا محدودیتی وجود ندارد.

در آسانسور های پکیج، از آن جایی که تمامی قطعات محصول یک برند هستند و از لحاظ کیفی تقریبا هم سطح هستند، میزان خرابی نیز کمتر از آسانسور های ترکیبی می باشد. زیرا که در آسانسور های ترکیبی این تنوع در برند ها باعث زیر سوال رفتن برند های خوب نیز می شود، زیرا کافی است یک قطعه از برند نامعتبر باعث ایجاد خرابی شود و کارکرد همه ی قطعات دیگر را معلق سازد.

آسانسور های پکیج دارای هزینه نصب و سرویس و نگهداری و بسیار بالایی هستند، و البته این موضوع هم مهم است که سرویس و نگهداری برای این آسانسور ها فقط از طریق شرکت وارد کننده صورت می گیرد. اما در آسانسور های ترکیبی این موضوع کاملا عکس است.

مدت زمان لازم برای اجرا و تحویل پروژه آسانسور های پکیج بیشتر نوع ترکیبی است، زیرا که هیچ کدام از قطعات آسانسور پکیج به راحتی پیدا در ایران پیدا نمی شود.

اگر در آسانسور ترکیبی قطعه ای خراب شود، جای نگرانی نیست و خرید آن قطعه ممکن است اما در آسانسور های پکیچ خرید جزئی قطعات امکان پذیر نمی باشد.

به دلیل وجود تحریم های زیاد، تامین قطعات برای آسانسور های پکیج بسیار سخت است ولی در آسانسور های ترکیبی این سختی وجود ندارد.

  • مینو احمدی
  • ۰
  • ۰

شالتر آسانسور یا میکروسوئیچ و کاربرد آن

کاربرد شالتر آسانسور

بطور کلی به میکروسوئیچ‌هایی که در انتها و ابتدای چاه آسانسور نصب می‌شود، شالتر آسانسور گفته می‌شود. یکی از خطرات احتمالی خروج کابین آسانسور از محدوه‌ی حرکتی مجاز و  برخورد آن به کف یا سقف چاه آسانسور می‌باشد. از این رو این قطعه برای جلوگیری از برخورد کابین آسانسور با کف چاهک آسانسور و همچنین برخورد آن با سقف چاه آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد. شالتر همچون یک کلید قطع و وصل عمل می‌کند. بطوریکه در صورت برخورد قطعات مکانیکی آسانسور با آن، سیستم ایمنی آسانسور را فعال می‌کند و باعث قطع جریان برق موتور آسانسور و مانع از ادمه‌ی حرکت کابین آسانسور می‌شود. تعداد شالتر آسانسور بستگی به نوع تابلو فرمان دارد و از ۴ تا ۶ لیمیت سوئیچ می‌توان در ردیف‌های مختلف چاه آسانسور استفاده نمود. در تابلو فرمان‌ درایو‌ دار آسانسور ۴ شالتز مورد استفاده قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که هرکدام از شالتر‌ها یا میکروسوئیچ‌ها وظایف متفاوتی دارند. اما در کل عضوی از سیستم ایمنی آسانسور به شمار می‌روند.

مدار سری ایمنی در آسانسور

برای پی بردن به اهمیت و کارکرد شالتر آسانسور باید مدار سری ایمنی در آسانسور را بشناسید. مدار سری بدین معنی می‌باشد که قطعات الکتریکی و الکترومکانیکی آسانسور بصورت سری و پشت سرهم به یکدیگر متصل هستند. در این حالت در صورت ایراد و قطع شدن مدار در هریک از این قطعات آسانسور، مدار فرمان و یا بهتر است بگوییم مدار ایمنی آسانسور قطع شده و با توجه به فرامین تابلو فرمان آسانسور، موتور گیربکس آسانسور متوقف و کابین نیز از حرکت می‌ایستد. میکروسوئیچ آسانسور به عنوان یک کلید قطع و وصل در مدار سری قرار می‌گیرد. در صورت فعال شدن شالتر‌ها و میکروسوئیچ‌ها مدار سری قطع خواهد شد.

انواع میکروسوئیچ آسانسور

به‌طور کلی شالتر آسانسور را می‌توان به ۲ نوع زیر تقسیم‌بندی نمود:

شالتر عقربه‌ای یا پروانه‌ای

شالتر غلطکی NF

پیش از آنکه به معرفی انواع لیمیت سوئیچ آسانسور بپردازیم، ذکر این نکته نیز ضروری است که شالتر‌های آسانسور از نظر کارکرد نیز به موارد زیر طبقه‌بندی می‌شوند که هرکدام وظایف خاصی را در سیستم ایمنی برعهده دارند:

شالتر حد بالا و پایین

شالتر دورانداز بالا و پایین

شالتر قطع کن سرعت تند بالا و پایین

در چاه آسانسور دورترین شالتر‌ها به عنوان مشخص‌کننده‌ی حد مجاز حرکت کابین آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرند. شالتر‌های نزدیک نیز نقش شناسایی و راه‌اندازی را برعهده دارد. در میان این دو شالتر نیز، لیمیت سوئیچ تند اندازی قرار می‌گیرد که با توجه به درایو دار شدن آسانسور‌ها، این نوع شالتر حذف خواهد شد.

شالتر پروانه‌ای آسانسور

در مقایسه با شالتر عقربه‌ای، می‌توان گفت که میکرو سوئیچ پروانه‌ای مراحل نصب راحت‌تر و آسان‌تری دارد. اما درصد خرابی این مدل نسبت به نوع دیگر بالاتر بوده و دقت عملکرد آن نیز پایین‌تر می‌باشد. تحریک و در نتیجه فعال شدن شالتر پروانه‌ای یا همان شالتر عقربه‌ای توسط میله‌ی ثابتی که بر روی یوک کابین آسانسور نصب می‌شود، صورت می‌پذیرد. لیمیت سوئیچ پروانه‌ای در صورت تحریک توسط کابین به حالت دوم منتقل می‌شود و تا زمان برگشت کابین و عبور از آن، در همان حالت باقی خواهد ماند. میکروسوئیچ پروانه‌ای توسط یک بازوی‌ آهنی و چند لقمه آسانسور و گیره به ریل راهنمای آسانسور متصل می‌شود.

لیمیت سوئیچ NF غلطکی آسانسور

شالتر غلطکی NF توسط تیغه‌ی تعبیه شده بر روی کابین تحریک می‌شود. این تیغه که معمولا بصورت نبشی می‌باشد ممکن است 120  تا 200 سانتی‌متر طول داشته باشد. با نگاه به این نوع شالتر آسانسور متوجه فنری بودن آن خواهید شد. تا زمانی که فنر این لیمیت سوئیچ تحت فشار باشد، مدار فرمان قطع خواهد بود. با بازگشت تیغه روی کابین، فنر این میکرو سوئیچ به حالت اولیه بازگشته و دوباره مدار فرمان فعال خواهد شد.

  • مینو احمدی